Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
|
|
|
(*) TIP: viswinkel Steloy in Mortsel is een absolute aanrader !!!
BEREIDING:
Stap 1: Was de aardappelen met de schil eraan. Grote exemplaren snijden we in 2 of 4 zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. We koken de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende een kwartiertje.
Stap 2: Groenten & kruiden...
- Pel en snipper de sjalotten fijn
- Zowel de courgette (met schil) als de trostomaatjes en de parika’s wassen we en snijden we in blokjes van 1 à 2 cm. Opgelet vergeet de zaden en zaadlijsten niet te verwijderen bij de parika’s.
- Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes.
- Gebruik een handvol basilicum om het gerecht een heerlijke smaak te geven. Spoel de basilicum en laat even uitlekken op papier, alvorens de blaafjes fijn te hakken.
Stap 3: Neem een grote ovenschotel en verdeel de voorgekookte aardappelen, de groentjes alsook de look, basilicum, tijm, rozemarijn en laurier.
Stap 4: Dresseer de kabeljauwhaasjes tussen de groentenmengeling zodat ze de zuiderse smaken van de groentjes en kruiden volop kunnen opnemen tijdens het garen in de oven.
Stap 5: Besprenkel het geheel rijkelijk met olijfolie. Zorg er zeker voor dat de kabeljauwfilets volledig bedekt. Overgiet de schotel vervolgens met een halve fles droge witte wijn en overstrooi rijkelijk met Fleur de sel en enkele fikse draaien van de pepermolen.
Stap 6: Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel 30 minuten in de oven. Check na 30 minuten de gaarheid van de kabeljauw door met een vork erin te prikken.
Stap 7: Schep uit op het bord en dresseer de groentjes rond de kabeljauw. Gebruik enkele verse basilicumblaadjes voor de afwerking.
SMAKELIJK EN VEEL KOOKPLEZIER!
Met dank aan: