Dit zijn de interieurtrends van 2020!Kan jouw interieur ook wel een eens een opfrissing gebruiken of denk je aan herinrichten? Dan zijn de volgende trends voor 2020 zeker de moeite waard om te bekijken! 

 

ZWART-WIT

Zwart doet z'n intrede, van de slaapkamer tot de badkamer en is op z'n chicst in combinatie met maagdelijk wit. Een microtrend die zich doorzet naar opvallende deuren. Zwarte deuren zorgen bv. voor een eye-catcher en geven opeens karakter aan de anders neutrale ruimte.

 

"Bad"ruimte

Hoezo een badkamer hoort alleen wit of blauw te zijn? Deze kamer wordt voor het eerst gezien als volwaardige “leef”ruimte in het interieur.
Felgekleurde muren, prints, planten... Laat je fantasie de vrije loop. 

 

Urban jungle

... is een van de grootste actuele interieurtrends. centraal staan allerhande flora die de kans krijgen om vrij te groeien en te zorgen voor een zuivere binnen-lucht, kijk maar naar de populaire 'living walls' in kantoren. Je kan de trend makkelijk thuis toepassen door één of meerdere (levende!) planten in combinatie met natuurlijke, ecologische materialen in veelal afgeronde vormen.

Zen met aardetinten

We verruilen het koude grijs en beige voor warm terracotta, karamel, mosterd en mahonie. Uitgepuurde vormen, natuurlijke materialen en een overall zen-gevoel. Dat is waar we naar op zoek zijn in huis (cfr. Architectural Digest).

Mini- vs maximalisme

Waar het minimalisme naar een strakke look streeft, voorspellen interieurdesigners een terugkeer van bont maximalisme. Deze trend bestaat erin om verschillende materialen, maar ook ‘t mixen en matchen tot je hoogstpersoonlijke look en verhaal. Design komt er samen met vintage en budgetvriendelijk meubilair en leuke hebbedingetjes op vakantie.

 

Classic blue

We zeiden het al, grijs op grijs is definitief voorbij. Anno 2020 kiezen we voor de gepolijste, monochrome look, maar dan met gedurfde tonen. Een volledige kamer in het paars of classic blue, de trendkleur van het jaar 2020. Een nieuwe kleur voor een nieuw tijdperk, maar niet voor doetjes.