Eerste digitale habicom-vastgoedshopAan de inkom van de gemeente Kontich, op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Koningin Astridlaan, bereiden de vastgoedexperten van habicom hun eerste digitale vastgoedshop voor. Begin 2023 nemen ze samen met Hypotheekwinkel Kontich, hun intrek in residentie Gonthier.  De werken hiervoor zijn volop aan de gang.
 
‘Het zal het eerste gedigitaliseerd kantoor van habicom zijn’, bevestigt Naranjo Decamps, bestuurder van habicom. ‘Dit is ons pilootproject en uniek in Vlaanderen.  Nadien zullen we van onze 6 vastgoedkantoren, digitale vastgoedshops maken. Weg met de papieren brochures en zoveel mogelijk bewegende beelden zodat je bij een bezoek aan ons kantoor niet één maar meerdere panden tegelijkertijd kan bekijken’, zegt Naranjo.  
 
‘In 2023 opent onze nieuwe digitale habicom-vastgoedshop en kan je zelfs vanop de parking van Delhaize en Aldi (aan de overzijde) huizen & appartementen bij habicom shoppen. Hoe we dat gaan realiseren? Onze etalage wordt één groot bewegend beeld, door middel van een transparant led-scherm. We gaan hiervoor in zee met de enige verdeler van dit soort schermen in België. Het idee heb ik opgedaan in New York. Langs buiten kan je jouw nieuwe thuis bekijken.  Langs binnen kijk je door het scherm gewoon naar buiten. Echt uniek!’  
 
‘Bewegende beelden zullen de aandacht van voorbijgangers trekken en hen een greep uit ons aanbod van woningen en appartementen tonen’, licht Naranjo verder toe, ‘Maar we gaan nog een stap verder. Ook in ons kantoor zal de digitalisatie zich verderzetten. Op een muur met bewegende beelden, vind je een overzicht van alle gemeentes waar we actief zijn. Bij elke gemeente zal een scherm aanwezig zijn waar je alle aanbod uit die gemeente kan bekijken. Misschien heb ik mij - een beetje - laten inspireren door de supermarkten aan de overzijde.  Vanaf 2023 kan je bij ons, in de letterlijke zin van het woord, jouw nieuwe thuis komen shoppen’, lacht Naranjo.