Habicom breidt verder uit: één kantoor op wielen en één in baksteenNa de opstart van de eigen klusjesdienst, vlak voor de corona lockdown, pakt habicom vandaag opnieuw uit met groot nieuws. Het jonge vastgoedbedrijf uit Mortsel voegt naast de vier kantoren in de zuidrand van Antwerpen, twee nieuwe filialen toe: een kantoor in Antwerpen én een mobiele versie in een busje. “Het was al langer een droom om ook in ‘t stad een habicomkantoor te openen”, zegt Naranjo Decamps, bestuurder van habicom. “Die droom wordt nu werkelijkheid. De ideale locatie én pand vonden we op de plek waar liefst 35 jaar de bekende schoenwinkel Monar gevestigd was. In de schaduw van het oude justitiepaleis op de hoek van de Paleisstraat en de Anselmostraat.” Het nieuwe habicomkantoor opent in de loop van oktober.
 

De lokroep vanuit Antwerpen klink heel fel. Onze klanten vroegen al jaren wanneer we eindelijk een kantoor in ‘t stad zouden openen. We merken dat veel mensen uit de stad naar de zuidrand trekken zodra ze aan gezinsuitbreiding beginnen. Maar ook het omgekeerde gebeurt. Mensen waarvan de kinderen het huis uit zijn, keren graag terug naar de stad. Daar genieten ze op wandelafstand van alles wat Antwerpen te bieden heeft. Ons kantoor krijgt onderdak in het pand van de voormalige schoenwinkel van Monar, schuin tegenover het oude justitiepaleis. Dat staat vandaag volop in de steigers en wordt volledig gerenoveerd. Volgens de laatste updates zal het statige gebouw in 2022 in volle glorie verrijzen als het Hof van Beroep. Ongetwijfeld gaat dit voor de buurt weer voor een hele dynamiek zorgen.” 
 

Naast het nieuwe kantoor in Antwerpen breiden de vastgoedexperten van habicom verder uit met een toch wel verrassend concept; een mobiel habicomkantoor. “Een vastgoedkantoor is geen supermarkt waar je elke week binnenwandelt. Voor sommigen blijft de drempel hoog om even binnen te springen om wat informatie te vragen. Buiten vastgoed verkopen en verhuren is onze belangrijkste taak vooral ook advies geven. Wanneer zet ik mijn huis het best op de markt? Moet ik nog renovaties uitvoeren alvorens te verkopen? Wat doe ik als mijn huurder weigert bezoeken toe te laten? Klanten durven ons deze vragen voor te leggen, maar voor niet-klanten is dat dikwijls minder evident. Wel, we willen er ook voor hen zijn. En zo rijpte het idee om zelf naar de mensen toe te gaan. Vorige week vroegen we onze leurderskaart aan en we kochten inmiddels een foodtruck die we ombouwen tot onze habi-home (van motorhome). De bedoeling is dat we op markten en events gaan staan. Maar de truck kan tegelijk ingezet worden voor de lancering en promotie van nieuwbouwprojecten of pakweg buurt- en straatfeesten. Een groot digitaal scherm zal bovenop de truck onze panden presenteren. Voor het busje verwelkomen we iedereen aan tafeltjes met koffie en een koekje erbij. Twee collega’s zijn telkens aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Op deze manier willen we nog dichter bij de mensen staan en tonen we dat we véél meer doen dan bakstenen verkopen.”

 

Meer info: Naranjo Decamps – 0473-88.67.21 of naranjo@habicom.be