Het 'blijf in uw kot -effect' op de vastgoedmarktVele experten voorspelden tijdens de corona-lockdown dat de corona-crisis hard zou inhakken op de vastgoedmarkt. Volgens hen gingen de vastgoedprijzen dalen doordat de vraag zou terugnemen, zo lazen we in verschillende artikels. Wat blijkt vandaag? Uitgerekend het tegenovergestelde speelt zich af op de vastgoedmarkt: er is een enorme rush op eigendommen die worden aangeboden, met een stijging van de prijzen tot gevolg.
 
HET "BLIJF-IN-UW-KOT-EFFECT"
 
De vraag naar een woning met een tuin of een appartement met een tuintje of terras is nog nooit zo groot geweest. Het is duidelijk dat het ‘blijf in uw kot’-effect een stevige impact heeft op veel mensen. Mensen met een appartement schakelen nu veel sneller over naar een woning met een tuintje. Doordat we 8 weken verplicht thuis moesten blijven, beseffen we nog veel meer dan vroeger hoe belangrijk en waardevol onze ‘thuis’ is. 
 
VASTGOEDPRIJZEN STIJGEN
 
Wellicht speelt er zich tegelijk een inhaalbeweging af op de markt.  Ook onze habicom-kantoren waren 8 weken gesloten. En daarom is het nu alle hens aan dek. Aan de vraag te zien, gaat die rush op vastgoed sowieso nog even door. Wat ook gevolgen heeft voor de prijzen. Nog nooit verkochten wij zoveel eigendommen aan of boven de vraagprijs. Kortom, van een prijsdaling gaat er dit jaar geen sprake zijn. Wel integendeel. Wij schatten zelfs in dat de prijzen van woningen gaan stijgen.
 
PRE-SALE CONCEPT
 

Omdat de vraag naar vastgoed zo groot is, zijn veel vastgoedexperten gestart met een nieuwe manier van werken: het bieden onder gesloten omslag.  Nog voor de corona crisis was habicom al gestart met het unieke presale concept. Een verkoopsconcept dat vandaag overal aanslaat. Samen met de eigenaar wordt er een startprijs vastgelegd voor het eigendom. Tijdens één bezoekdag of een bezoekweekend kunnen potentiële kopers komen kijken. De bezoekers ontvangen alle mogelijke info over het pand en een blanco boddocument. 

Hierbij krijgt men de kans om één bod uit te brengen vóór een op voorhand bepaalde datum en uur. Wanneer dat moment verstrijkt, worden alle biedingen naast elkaar gelegd en leggen we het hoogste bod voor aan de eigenaar. Het is de eigenaar die beslist of hij of zij akkoord gaat met dit hoogste bod. 

 

Bij habicom verkopen we eigendommen, met dit presale concept, gemiddeld 10 tot 20% boven de vraagprijs. 

 

Meer info?  Contacteer één van onze habicom-vastgoedexperten via 03-449.42.41 of hallo@habicom.be