Zomerse ovenschotel met kippengehakt, puree van zoete aardappel, spinazie en fetaDeze ovenschotel is het ideale gerecht om je gezin, familie of vrienden op een reis boordevol smaken te sturen. Het is een eenvoudig gerecht om op voorhand klaar te maken, je hoeft het enkel nog in de oven te zetten wanneer je gasten arriveren. Dit zorgt ervoor dat je volop mee kan genieten van het gezelschap op een gezellige zomeravond.
 
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN:
 
400g kippengehakt
200g spinazie (gewassen)
150g feta
3 zoete aardappels
2 eetlepels olijfolie of boter
1 eetlepel bloem
Peper
Zout
Handjevol pijnboompitjes
Lente-ui voor de afwerking
 
Stap 1:
Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in kokend water op ongeveer 15 minuten. Zodra de zoete aardappelen gaar zijn, giet je ze af en plet je ze tot een puree. (Tip: hoe kleiner je de blokjes snijdt, hoe sneller ze gaar zijn).
 
Stap 2:
Zet een pot kokend water op het vuur en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie een beetje inslinken. Zodra de spinazie is ingeslonken, giet je deze af en laat je deze uitlekken.
 
Stap 3:
Verwarm de olijfolie of boter in een pan en bak het kippengehakt tot het licht gebruind is. Terwijl je het kippengehakt bakt, kruid je het met peper en zout naar eigen smaak (Tip: als je Ras el Hanout in je kruidenrek hebt staan, mag je dit zeker ook toevoegen). Zodra het kippengehakt gaar is, strooi je er 1 eetlepel bloem over uit.
 
Stap 4:
Rooster een handje vol pijnboompitjes in een pan zonder vetstof tot ze een beetje beginnen kleuren. Snij de lente-ui in fijne stukjes.
 
Stap 5:
Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten op 200 graden. Neem ondertussen een grote ovenschaal en zet deze klaar op het aanrecht.
 
Stap 6:
Bedek de bodem van de ovenschaal met het kippengehakt en verspreid hierover de spinazie. Daarna smeer je de puree van zoete aardappel uit over het mengsel. Verkruimel hierover de feta en werk tot slot af met de geroosterde pijnboompitjes en de fijngesneden lente-ui.
 
Stap 7:
Zet de ovenschaal 15 minuten in een oven van 200 graden tot de feta een mooie goudbruine kleur krijgt.
 
Stap 8:
Genieten maar…!