Habicook: Lente tiramisu met aardbeien en frambozen


 
Met de lente in zicht zal deze verrassend frisse tiramisu een glimlach toveren op ieders gezicht. Samen met je bubbel genieten in de tuin met dit heerlijk dessert of stiekem ‘zomaar’ als tussendoortje? Het kan én mag allemaal! Een echte klassieker met net dat ietsje meer, genieten maar!
 
Ingrediënten
 
Beslag
4 eieren
1 pak lange vingers
100 gram kristalsuiker
500 gram mascarpone
500 gram aardbeien, in stukjes
 
Coulis
500 gram frambozen
2 eetlepels kristalsuiker
2 koffielepels citroen
Afwerking :
Muntblaadjes
 
 
Bereiding
 
Maak het beslag:
Scheid de dooiers van het eiwit. Om te beginnen klop je eerst het eiwit met een schep suiker tot een stevige massa. Klop daarna de dooiers met de rest van de suiker tot een wit/geel mengsel. Roer de mascarpone onder het dooiermengsel. Tot slot spatel je het opgeklopte eiwit eronder.
 
Maak de coulis:
Mix de frambozen. Verwarm de suiker en de citroen op een licht vuurtje. Laat het zachtjes pruttelen en voeg er de frambozen aan toe. Roer nog even verder tot je een vloeibaar mengsel verkrijgt.
 
Samenvoegen:
Neem een schotel. Smeer een klein beetje van het beslag op de bodem, dit zorgt ervoor dat de lange vingers zeker goed blijven liggen. Doop de lange vingers in de frambozencoulis en leg ze in de schotel. Verspreid enkele aardbeien over de lange vingers en voeg terug wat beslag toe. Herhaal dit proces tot de schotel is gevuld en je eindigt best met een laag beslag. Dek de tiramisu af met vershoudfolie en plaats gedurende 1 nacht in de koelkast. De smaken zullen op deze manier eens zo lekker doordringen.
 
Serveertip: plaats de tiramisu op een kleurrijk bordje of serveer ‘m in kleine glaasjes.