Habicom wint opnieuw Huizenjagers!Habicom doet het opnieuw! Voor de tweede keer op rij haalt het vastgoedkantoor de Huizenjagers-trofee binnen. Deze keer was het Manon Cuyt die na een 4-daagse strijd habicom naar de overwinning leidde. Haar enthousiaste en professionele aanpak scoorden hoge punten bij de potentiële kopers, en haar zorgvuldig uitgekozen panden vielen goed in de smaak.

“Ik heb het programma vaak gezien”, vertelt Manon, “maar op tv ziet het er toch anders uit dan achter de schermen. In de aflevering zie je bijvoorbeeld vooral de bezoeken en weinig van de zoektocht naar de huizen die daaraan voorafgaat.”

Die zoektocht bracht een aantal uitdagingen met zich mee. Manon: “Het is onrealistisch om voor 100% het perfecte huis te vinden, maar je wilt het toch zo goed mogelijk doen. De moeilijkste opdracht was de out-of-the-box opdracht in Lier. Ook die in Mechelen was een uitdaging, omdat dat net buiten onze regio is.”

Bovendien werd er gefilmd tijdens het bouwverlof en was de invloed van de coronapandemie duidelijk merkbaar: “Bij het bellen naar particulieren bleek dat veel mensen het een extra drempel vonden om mee te doen, omdat er extra (camera)mensen moesten worden toegelaten in de woning. Ook het feit dat huizen nu heel snel verkocht geraken, maakte het moeilijker.”

Toch lukte het Manon – met de ondersteuning van het ganse habicom-team – om de trofee te bemachtigen. Daarmee zet ze de winnaars-traditie van habicom voort en treedt ze in de voetsporen van Naranjo Decamps, die in 2018 de prijs voor beste Huizenjager mee naar habicom nam.