Habicom maakt het verschil“Een huis kopen of huren is een levensbeslissing waarbij je de best mogelijke begeleiding moet krijgen van experten met kennis van zaken.” Aan het woord is Naranjo Decamps, zaakvoerder van habicom vastgoed & advies. Hij legt uit hoe habicom digitalisering, persoonlijk contact en lokale verankering combineert met als resultaat een optimale service-ervaring voor de klanten.
 
“Er is de laatste jaren veel veranderd in vastgoedlandschap. De coronapandemie en bijhorende lockdowns hebben deze verandering nog versneld. Overeenkomsten, zowel bij verkoop als verhuur, kunnen nu vanop afstand getekend worden en dat toont aan dat de digitalisering een versnelling hoger is geschakeld. Maar die digitalisering mag niet ten koste gaan van het persoonlijk contact en service naar onze klanten toe. Een huis kopen of huren is een levensbeslissing waarbij je de best mogelijke begeleiding moet krijgen. Zoiets kan niet overgenomen worden door computers maar vereist professionele menselijke expertise.”
 
“Wij wonen naast jou”
“Doordat heel ons team in de regio woont, waar we ook werken, kennen we de buurt door en door. En da’s bijzonder belangrijk. We verkopen en verhuren niet alleen bakstenen maar ook een buurt. De ligging van een eigendom bepaalt immers voor een bijzonder groot deel de waarde van het pand. Onze klanten moeten weten waarom het zo fijn wonen is op die locatie, waar de beste restaurantjes te vinden zijn, waar hun kids naar school kunnen, enzovoort. Net daarmee willen we bij habicom het verschil blijven maken. Dat we bij habicom beseffen dat we meer verkopen dan alleen bakstenen tonen onze wonenin-websites (woneninmortsel.be – woneninboechout.be – woneninkontich.be) aan. Ze geven een duidelijk overzicht waarom het zo fijn wonen is in die gemeentes maar ook interessante informatie voor kopers en huurders is erop terug te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld onmiddellijk de gemeentebelastingen van de buurgemeentes met elkaar vergelijken, een agenda downloaden wanneer de vuilzakken buiten moeten of het parkeerplan bekijken.”
 
Lokale verankering
Waar in veel sectoren ervoor wordt gekozen om fysieke kantoren te sluiten, opent habicom er juist extra. Naranjo: “Onze verschillende habicom-kantoren tonen aan dat we blijven inzetten op lokale verankering. Binnenkort maken we ook bekend waar onze nieuwe kantoren zullen openen. En om nog dichter bij onze klanten te staan, zetten we ons mobiel kantoor in. Een verbouwde foodtruck, de habicar genoemd, zal binnenkort in het straatbeeld te zien zijn.”