Het vastgoedverhaal van EllyElly Prosman vond onlangs een nieuwe thuis via habicom. Ze voelde direct een klik met haar nieuwe appartement, maar ook met habicom-vastgoedexpert Lynn: “Lynn was heel tof, heel eerlijk en direct heel persoonlijk. Ik had niet het gevoel dat ik met een verkoper bezig was, want daar heb ik echt een hekel aan. Als iemand begint te pushen, draai ik mij om en ben ik weg.”


Ik wilde eigenlijk maar een jaar wonen in het huurappartement te Boechout waar ik nu woon”, start Elly haar verhaal, “maar door corona duurde het iets langer.” Het huidige appartement van Elly heeft geen buitenruimte en dat werd de drijfveer van haar zoektocht. “Ik wilde terug buiten kunnen zitten. In mijn vorige woning in de lange kroonstraat had ik een tuin. Ik heb dat nodig, gewoon al om even met uw koffietje of theetje ‘s morgens lucht te pakken.” 
 

Nieuwe thuis 

Toen ze samen met Lynn een gelijkvloers 1-slaapkamerappartement met terras te Edegem bezocht, was het na een half jaar zoeken raak: “Ik zag direct; er is groen." Ook binnen was er een klik: “De ruimte en de warme okere kleur op de muur spraken me direct aan”, vertelt Elly, “Ik wist meteen waar ik mijn meubels wilde zetten... Ik had echt het gevoel: dit wordt mijn nieuwe thuis.” 

 

Van Boechout naar Edegem 

Twee jaar geleden besloten Elly en haar man om uit elkaar te gaan. Haar man bleef in hun oude huis wonen en Elly ging op zoek naar iets nieuws. Het was dus voor het eerst dat ze in haar eentje vastgoed aankocht, bovendien woonde ze 23 jaar in Boechout en verhuist ze nu naar Edegem: “Deze stap kunnen zetten, dat gaf me een enorm goed gevoel. Edegem is niet zo ver en het is een vrij groene gemeente. Ik zou het moeilijker vinden om bijvoorbeeld midden in de stad te gaan wonen.” Elly werkt bij familiehulp en combineert haar job met haar werk als coach voor Herballife. “Mijn klanten zullen dus binnenkort naar Edegem moeten komen, maar het is maar 4 km van waar ik nu woon.” 
 

Eerlijkheid 

Vastgoedexpert Lynn - die zelf ook in Edegem woont - begeleidde Elly bij de aankoop. “Lynn heeft echt geluisterd naar wat ik nodig heb en stelde mij direct op mijn gemak. Ze heeft me veel tips gegeven en meegedacht en ik werd op geen enkel moment gepusht om aan te kopen. Als ik een berichtje stuurde met een vraag, kreeg ik direct antwoord. Verder viel het me op dat Lynn niets heeft verbloemd. Ik heb gemerkt dat ze bij andere vastgoedkantoren regelmatig dingen wel positiever voorstellen dan dat ze zijn. Ook waren ze vaak heel koel en zakelijk. Jullie zijn echt een groot verschil.”

 

Verjaardagscadeau 

Elly moet nog even wachten tot ze de sleutel krijgt. “Op 1 oktober is het zover, een dag na mijn 50e verjaardag! Dus het is een verjaardagscadeau hè.” Ondertussen maakt ze al volop plannen voor haar leven in het nieuwe appartement: “Van de week sprak ik met mijn zoon over barbecueën in de gemeenschappelijke tuin, als de buren akkoord gaan natuurlijk. En de volgende feestdagen gaan daar ook zijn...” Lachend besluit ze: “Ja, ik ga daar oud worden, ik voel dat!”