Vastgoedprijzen stijgen met 7 tot 14 procent in provincie AntwerpenNergens in Vlaanderen stegen de woningprijzen in 2020 zo hard als in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van de notarisfederatie die vandaag bekend werden gemaakt. 
 
Met een stijging van maar liefst 7,6% (voor woningen) spant de provincie Antwerpen de kroon. Gemiddeld gingen in Vlaanderen de woningprijzen met 6,7% omhoog. Ook voor appartementen blijkt de stijging in Antwerpen het hoogst te zijn. Appartementen gingen vorig jaar met 7,4% omhoog. Vooral 3 slaapkamer appartementen met een terras waren populair, die stegen in de provincie Antwerpen zelfs met 14% in 2020. 
 
De corona-crisis heeft dus een bijzonder grote impact gehad. Terwijl bankexperten tijdens de eerste lockdown nog een daling van de vastgoedprijzen voorspelden, blijkt nu het tegenovergestelde werkelijkheid geworden. Deze stijging kunnen we toeschrijven aan de eerste lange lockdown. Alle kopers kwamen, na die lockdown, tegelijkertijd op de markt. Die grote vraag heeft geleid tot een ware rush op vastgoed. En dan vooral op woningen met een tuin en de grotere appartementen met een terras. Nooit eerder beseften we met z’n allen hoe belangrijk onze ‘thuis’ is.
 
“Ook bij habicom voelden we aan dat er een serieuze prijsstijging op komst was”, zegt Naranjo Decamps van habicom.  “De vraag naar vastgoed in de zuidrand van Antwerpen is nog nooit zo groot geweest. Omdat er meer vraag is dan aanbod hebben veel verkopers geopteerd voor onze habicom pre-sale formule. In 2020 werd bij habicom meer dan 50% van de eigendommen boven de vraagprijs verkocht. In mijn vastgoedcarrière van 20 jaar heb ik dat nog nooit meegemaakt”, besluit Naranjo.