Het vastgoedverhaal van RikaJe woning verkopen nu er strengere maatregelen gelden vanwege het coronavirus, is dat een goed idee? Rika Broers vindt van wel. Zij verkocht onlangs haar appartement in Berchem met de hulp van de vastgoedexperten van habicom. “Ik hou er niet van om alles nu ‘on hold’ te zetten, maar ik hecht wel belang aan veilige omstandigheden,” vertelt Rika, en daarbij bleek habicom een goede match te zijn.
 
De roots van Rika liggen in Schoten, waar ze is opgegroeid. Vanwege haar werk in het onderwijs, verhuisde ze eerst naar een huurappartement in Ekeren. Tien jaar geleden kocht ze een appartement in Berchem en nu is het tijd voor de volgende stap. “Ik droomde al een tijdje van een echt huis, met een voordeur voor mij alleen en een trap naar boven”, vertelt Rika, “dat heb ik nu gevonden in Mortsel, een stad die mij niet onbekend is. Tot mijn 5 jaar heb ik er gewoond en tegenwoordig draai ik er al een aantal jaren actief mee in het verenigingsleven met het organiseren van danslessen. De meeste dansers wonen ook in Mortsel. Het brengt wat losse eindjes bij elkaar. Dat is heel plezant.”
 
Geen reden om uit te stellen
Rika’s appartement in Berchem raakte snel verkocht: “Dat had veel met jullie aanpak te maken. Het was even wat spannend toen er onduidelijkheid rees omtrent de bezichtigingen, maar ik werd daarin al snel gerustgesteld. Verder heb ik er eigenlijk nauwelijks bij stilgestaan. Ik hou er niet van om alles nu ‘on hold’ te zetten, hoewel ik wel belang hecht aan veilige omstandigheden om te kunnen blijven doen wat je wil doen. Ik merkte aan de grote respons van potentiële kopers dat deze lockdown ook voor hen geen reden was om een aankoop uit te stellen. Er kwam in elk geval nogal wat volk op af, uiteraard in kleine bubbeltjes.”
 
Professioneel, efficiënt en integer
Ook over de aanpak van habicom is Rika zeer tevreden. “Ik beken, ik had een torenhoog clichébeeld  van ‘de makelaar’: een gladde verkoper met een manipulatief kantje. Die heb ik niet gezien (gelukkig, want anders was ik heel hard weggelopen). Van in het begin beviel jullie manier van werken me heel erg: een professionele, efficiënte en integere aanpak. Jullie verkopen ‘een thuis’ eerder dan een ‘huis’, maar dat betekent ook dat je als klant bij de verkoop ‘je thuis’ uit handen geeft. Dat is best een beetje spannend, maar nu dus niet. In alle vertrouwen kwam er heel snel een verkoop tot stand, met een gedrevenheid en betrokkenheid die ik erg kan appreciëren. Met Olivier (habicom) zat ik al snel op dezelfde lijn en dat was super fijn om op die manier te werken. Ik ben ervan overtuigd dat kopers dat ook aanvoelen. Als ik ooit opnieuw verkoop of aankoop, ga ik direct weer met hem in zee. Never change a winning team.”