De derde stap naar je droomwoning: maak je woning klaar voor verkoop


 
Schoonmaken
Smaken verschillen, maar niemand houdt van rommel en onaangename geurtjes in huis. Ook potentiële kopers niet. Maak dus alles schoon, niet alleen de taken die je aanpakt in je wekelijkse routine, maar ook de hoeken waar je minder vaak komt. Besteed extra veel aandacht aan de plaatsen waar hygiëne troef is, zoals het toilet en de keuken, en laat ze blinken als nieuw.
 
Opruimen
Natuurlijk zorg je ervoor dat je huis opgeruimd en netjes is, maar als je het te koop wil zetten mag je nog een stap verder gaan. De koper moet zich kunnen inbeelden dat hij of zij in jouw huis woont. Persoonlijke spullen haal je dus beter weg. Ook zaken die nogal extravagant zijn of zeer specifiek voor jouw eigen smaak, berg je beter op. Dit geldt evengoed voor (zeer kleurrijk) kinderspeelgoed, en andere overtollige zaken die veel plaats in beslag nemen. Met minder spullen lijkt je huis ruimer, maar je woning helemaal leegmaken is dan weer geen goed idee. De koper moet nog wel zien dat jouw huis of appartement een aangename plek is, en ruim genoeg om de nodige meubelen in kwijt te kunnen. 
 
Herstellen en repareren
It’s all in the details… Jou valt het misschien niet meer op dat er een plint ontbreekt of dat de deur klemt, maar een potentiële koper ziet alles. Hij of zij staat op het punt de grootste aankoop van zijn of haar leven te doen en kijkt dus met een zeer kritische blik naar jouw woning. Herstel dus barsten en gaten in de muren, vervang kapotte lampen, repareer lekkende kranen en klemmende deuren, schilder je muren fris wit enz. Of laat het doen!
 

Tip

Wist je dat we bij habicom een eigen klusjesdient hebben die al deze zaken voor jou in orde kan maken?

Contacteer ons via hallo@habicom.be of 03 449 42 41 voor alle mogelijkheden.

 
Vergeet ook je buitenruimte niet
Voor steeds meer mensen is een terras of tuin een tweede leefruimte geworden. Maai dus het gras, snoei bomen en struiken terug en verwijder de groene aanslag op je terrastegels. Extra punten scoor je met een gezellige tuinset en evt een extra plant of bloemen om alles op te fleuren. 
 
Jij bent er klaar voor, je huis is er klaar voor, tijd voor de laatste stap